Carmien Michels

carmien-michelsWoordkunstenaar, schrijfster, kampioene Slam poetry, theatermaakster, presentatrice

Werkt samen met muzikanten, musea, festivals en tal van andere organisaties

http://carmienmichels.be/

Carmien Michels danst tussen pen en podium, tussen urban en klassiek. Ze studeerde Woordkunst aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen. Als afstudeerproject schreef ze haar debuutroman We zijn water, die in 2013 bij de Bezige Bij verscheen en de shortlist van de Debuutprijs en De Bronzen Uil 2014 haalde. Haar tweede roman Vraag het aan de bliksem verscheen in september 2015 bij Uitgeverij Polis.

Ook in andere genres gooit ze hoge ogen. In 2011 won ze de Nederlandse NTR Radioprijs. In de finale van het Belgisch Kampioenschap Poetry Slam sleepte ze in 2014 de publieksprijs in de wacht. In januari 2016 won ze het Nederlands Kampioenschap Poetry Slam en in mei 2016 haalde ze brons op het Wereldkampioenschap in Parijs.

Met het collectief Eigen Wolk Eerst staat ze op tal van podia. Daarnaast organiseert, presenteert en doceert ze en werkt ze samen met artiesten van alle slag. In 2016 toert ze met de muziektheater-voorstelling BARTóK en voert ze onderzoek naar taalstimulering aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen.

2 Dagen voor ze aanwezig was op onze inspiratiedag rond Storytelling won Carmien ook het Europees Kampioenschap Poetry Slam in Leuven! Lees er alles over in dit artikel.