Art Basics for Children


abc
ABC vzw is een labo voor esthetische ervaringen, creativiteitsontwikkeling en artistieke sensibilisering

http://www.abc-web.be/

 

ABC (ART BASICS for CHILDREN) is het geesteskind van Gerhard Jäger. Toen hij vader werd, ging hij op zoek naar prikkelende boeken en spelmaterialen voor zijn opgroeiende zoon, als een indirecte visuele toeleiding tot de kunsten. Die boekencollectie, waarin kunst, cultuur en opvoeding centraal staan, groeide in die mate dat hij ze wilde delen: met andere ouders, maar ook leerkrachten, bibliothecarissen, pedagogen, en last but not least, met andere kinderen.

De meest interessante ideëen uit de talloze boeken werden geselecteerd en getransformeerd tot speel-en werkstations: kleine eilanden waar kinderen én volwassenen, individueel of samen, op een speelse en creatieve manier met hun verbeelding, zintuigen, handen… aan de slag konden. En natuurlijk konden snuisteren in de boeken waar het mee begonnen was. Op die manier ontstonden de interactieve ABC-studio’s.

Bij alle ABC-projecten staat de persoonlijke creatieve ontwikkeling van elk individu centraal. Deze ontwikkeling verloopt bij iedereen anders, varieert naargelang leeftijd, referentiekader, humeur enz. Het komt er dus op aan een omgeving te creëren waarin ieder vanuit zijn of haar eigenheid een weg kan vinden binnen het ruime aanbod aan boeken, visuals, educatieve materialen & impulsen.