Dahlia bij CVO Antwerpen

‘Ik ben een mooi huis.
Ik heb 3 slaapkamers.
Ik heb een keuken.
Ik heb een salon met stoelen, een tafel, een zetel en een televisie.
Mijn muren zijn wit en de vloer is van hout.
Ik heb een badkamer met een ligbad en een WC.
Ik heb een kleine tuin met veel bloemen.
Het is gezellig.
Ik ben heel gelukkig.’

Samen met Dahlia Pessemiers leren de cursisten van CVO Antwerpen hun lievelingshuis beschrijven. Ze kruipen in de huid – of zeggen we hier beter ‘de muren’ – van het huis en laten hun fantasie de vrije loop. Terwijl de ene cursist een aparte badkamer het belangrijkst vindt, hecht de andere vooral veel belang aan een mooi salon met een grote televisie. Er moet veel licht in huis zijn, er hangt een geur van verse bloemen, er is een klein balkon en de trap van hout mag een beetje kraken.  Alle soorten huizen komen aan bod: een groot huis, een klein huis naast een park, een appartement.. De prijs mag niet te hoog zijn en de nabijheid van de Lidl en de bank is een pluspunt. Ook een goed werkende boiler wordt geapprecieerd.

Dahlia leert  vertellen met intonatie en gevoel, doet uitspraakoefeningen en maakt opnames van alle verhalen.

De cursisten gaan zelf ook een huis in elkaar knutselen. Het enthousiasme om hier met een groepje aan te werken, was meteen heel groot! Eens het huis klaar en versierd is, zal het op verschillende plekken tentoongesteld worden. Bij CVO Antwerpen, in bib Permeke en misschien zelfs in het Red Star Line museum.

Kom het huis van de CVO cursisten bewonderen, zet je neer en luister naar de verhalen die uit de ramen weerklinken. Sluit je ogen en fantaseer over je eigen lievelingshuis…